ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus ketfootplus
kETFOOTPLUS?

WAT IS KETFOOTPLUS?

Ketfootplus is een initiatief dat in 2006 tot stand werd gebracht. In een gewone voetbalploeg was er op dat moment geen plaats voor kinderen met een beperking. Dit vonden wij niet kunnen. Dus hebben we het heft in eigen handen genomen en zo is Ketfootplus ontstaan.

Wil je jouw kind op vlak van sport en vriendschap alle kansen bieden? Lees dan zeker verder of contacteer ons zodat wij je verder kunnen helpen.

 

Buitengewoon Voetbal ?!

Ketfootplus is uitgegroeid tot een hechte voetbalploeg voor kinderen die, om welke reden dan ook, niet bij een gewone ploeg terecht kunnen. De groep is ondertussen al aangegroeid tot een 30-tal jongens en meisjes.

Bij Ketfootplus worden de jongeren opgenomen in een gewone voetbalfamilie. Ze krijgen dezelfde training, spelen op hetzelfde grasveld, krijgen vele nevenactiviteiten, enz… Ze horen er bij! Dit bevordert sterk hun zelfvertrouwen en creeërt kansen tot een betere zelfontplooiing. Door deze buitenschoolse activiteit worden de jongeren meermaals uit hun sociaal isolement gehaald.

 

Voor wie?

De ketfootplus ploeg is niet zo maar voor iedereen weggelegd. Het is een voetbalploeg die opgericht is om kinderen met een beperking tussen de 6 en ..... jaar, meisje of jongen, dezelfde sportieve ervaringen te bieden als alle andere kinderen.

‘Kinderen met een beperking’ daaronder wordt bij ons verstaan:

Kinderen met een mentale beperking
Kinderen met een motorische beperking

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

De kinderen worden twee keer per maand verwacht op een tot in de puntjes voorbereide training. Er is een grote groep begeleiders op het veld aanwezig om de kinderen bij te staan en een degelijke opleiding te geven. Op elke training worden de spelers per niveau en/of leeftijdsgroep ingedeeld om op die manier gericht te kunnen werken.

 

Waar & Wanneer?

De ketfootplussers trainen om de twee weken op de sportvelden van KVC Wingene. Raadpleeg hiervoor zeker ook eens onze kalender.

Adres:
Sportterreinen KVC Wingene
Beernemstraat 23
8750 Wingene

 

Daarnaast worden er ook vaak tornooien, uitstappen en evenementen georganiseerd. Jaarlijks gaan wij op bezoek bij de Kraks, de g-ploeg van Club Brugge. Hier ontmoeten de Ketfootplussers de grote vedetten van de eerste ploeg en wordt er een tornooi gespeeld tegen de Kraks.

De grote passie van onze dochter is voetbal. Ze speelde al een tijdje bij een gewone voetbalploeg maar voelde zich er eenzaam en onbegrepen.
Toen leerden we KetfootPlus kennen en na een eerste kennismaking voelde Femke zich op haar gemak en goed in het team. Ze bloeide volledig open. De trainers en medewerkers stoppen er ontzettend veel energie in om de kids hun hobby te laten uitoefenen. Chapeau!

ketfoot +